امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
بلوک کد اختصاصی

مبانی نظری و پیشینه تحقیق اشتغال مادر

مبانی نظری و پیشینه تحقیق اشتغال مادر دسته: مدیریت
بازدید: 21 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 81 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 47

مبانی نظری و پیشینه تحقیق اشتغال مادر

قیمت فایل فقط 35,100 تومان

خرید

توضیحات: فصل دوم پژوهش کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

  • همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
  • توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
  • پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
  • رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب

  • منبع :                           دارد (به شیوه APA)
  • نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc

قسمتی از مبانی نظری متغیر:

اشتغال مادر:

 (به نقل از حدادی وهمکاران،2007)در چارچوب مدل های نظری نقش در غرب دو رویكرد عمده  یكی با دید مثبت ودیگری با دیدگاهی منفی  به مسئلة رابطه نقش اشتغال و سلامت در مورد زنان پرداخته است كه در این جا به اختصار به  هر یك از دو دیدگاه اشاره می شود.در چارچوب رویكرد منفی، گذشته از نظریه پارسونز  در مورد تفكیك كاركردی نقش زنان و مردان و تأكید وی بر لزوم عدم اشتغال زنان خانه دار، می توان از فرضیه های تكثرنقش، تضاد نقش، فشار بار اضافی نقش، فرضیه كم یابی و فرضیه فشار نقش نام برد .هریك از این فرضیه ها به نوعی حكایت از این دارند كه زنانی كه به كار در ازای دستمزد می پردازند، بیش تر احتمال دارد به دلایلی چون حجم بیش تر كار، افزایش انتظارات ومسئولیت های بیش تر و استرس ناشی از ایفای چند نقش توأمان، از نظر سلامت دروضعیت نامطلوب تری نسبت به زنانی كه صرفاً به نقش های سنتی همسری و مادری می پردازند، قرار گیرند . در مقابل، در چارچوب مد ل های رویكرد مثبت، به فرضیة اعتلای نقش، نظریة بسط نقش و فرضیة تجمع نقش می توان استناد نمودكه طی آن نقش اشتغال كه به عنوان نقش جدیدی به نقش های سنتی زنان اضافه شده، به عنوان یك امر مثبت و پرفایده در نظر گرفته می شود. در اینجا مكانیزم تأثیر گذاری مثبت نقش اشتغال از طریق عزت نفس افزایش یافته، درآمد بیشتر، كسب حمایت اجتماعی گسترده تر كه با اشتغال در ازای درآمد همبسته است.در جهت ارتقای سلامت زنان مورد تأكی می گیرد.آربر[1](1991) یادآور می شود كه كه اشتغال به كار زنان می بایست هم به عنوان نقشی دیگر و هم به عنوان متغیری ساختاری در نظر گرفت. اشتغال  به عنوان نقشی اضافه شده می تواند در بر دارنده تعهدات و مسئولیت های بیش تر باشد، اما از سویی دیگر، زنان باجایگاهی كه در بازار كار احراز می كنند، پاداش می گیرند و این امر حكایت بیش ترآن ها رابر منابع مالی در پی دارد و به آن ها این فرصت را اعطا می كند كه بتوانند به نحومثبتی برشرایط زندگی خودوخانوادة خود تأثیرگذار باشند(آربر،1991).بنابراین اشتغال مادر مشروط بر این که نیازهای جسمی وروانی کودک رسیدگی شود،مانعی برای تحول کودک محسوب نمی شود. كودكان مادران شاغل درمقایسه با كودكان مادران خانه دار، غالباً از سازگاری شخصیتی  اجتماعی بهتری در مدرسه برخوردارند. در مورد مفهوم جنسیت عقاید معقولانه تری دارند و درمورد فعالیتهای زن و مرد عقاید قالبی كمتر دارند(هافمن،1989). گیل وروبرتز (1996) در پزوهشی ارتباط بین اشتغال مادر وپیشرفت تحصیلی و سازگاری تحصیلی را بررسی نمودهاند، نتایج پژوهش آنها این بود كه وضعیت اشتغال مادر به تنهایی اثر متفاوتی بر رشد كودكان ندارد، در عوض اشتغال مادر با رشد كودكان از طریق متغیرهای میانجی یا واسطه ای مرتبط  است.

پژوهشهای انجام شد در ایران :

سیف ( 1372 ) سلامت و عدم سلامت روان را به مقد ار زیادی ناشی از تجارب موفق وناموفق دانش آموزان در دوران تحصیلی می داند. حنانی ( 1383،به نقل پور افکار،1391 ) در پژوهشی با عنوان بررسی رابطه عملكرد خانواده و سلامت عمومی فرزندان انجام دادند. نتایج نشان داد كه بین عملكرد خانواده به طور كلی و سلامت عمومی دانش آموزان رابطه معنی داری وجود دارد . از میان متغیرهای عملكرد خانواده ، بین میزان همبستگی خانواده و سلامت عمومی دانش آموزان رابطه مثبت و معنی داری به دست می آمد. کافی(1383)توجه و اهمیت والدین به پیشرفت تحصیلی فرزندان ممکن است در دانش آموزان انگیزه قوی برای یادگیری ایجاد کند.شعاری نژاد(1362 ).اشتغال مادر وعدم حضور تمام وقت وی در خانواده جزء مهمترین عوامل موثر در سازگاری كودكند .      

حیدرنیا ( 1383 ) در پژوهشی تحت عنوان مقایسه سلامت روان و عزت نفس پسران تحت حضانت پدر، وپسران تحت حضانت مادر، و پسران خانواده های عادی از پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ و عزت نفس كوپر اسمیت استفاده كرد. نتایج به دست آمده نشان داد عزت نفس و سلامت عمومی خانواده های عادی بالاتر از پسران خانواده های طلاق (تحت حضانت مادر یا پدر) است. سلامت روان پسران تحت حضانت مادر بالاتر از پسران تحت حضانت پدربود كه در دو خرده مقیاس علائم جسمانی و اضطراب و ب یخوابی نیز نسبت به كودكان تحت حضانت پدر نمره بالاتری را كسب كردند.



[1]Arber  

قیمت فایل فقط 35,100 تومان

خرید

برچسب ها : مبانی نظری , پیشینه تحقیق , اشتغال مادر

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر